JPMorgan'dan yatırım tavsiyesi

blog
19.10.2023

JPMorgan'dan yatırım tavsiyesi

 

JPMorgan Asset Management’e göre portföyün yüzde 60’ını hisse senetlerine, yüzde 40’ını da tahvillere yatırmaya yönelik yatırım stratejisinin önümüzdeki 10 yıllık dönemde nakitten daha fazla kazanç sağlayacak.

 

JPMorgan Asset Management’e göre portföyün yüzde 60’ını hisse senetlerine, yüzde 40’ını da tahvillere yatırmaya yönelik yatırım stratejisi cazibesini kaybetmek bir yana, önümüzdeki 10 yıllık dönemde nakitten daha fazla kazanç sağlayacak.

Kurumun stratejistleri, yayımladıkları raporda, bu stratejinin önümüzdeki 10 yıl içinde nakitten yıllık bazda 4,1 yüzde puan, enflasyondan ise 4,5 yüzde puan daha iyi performans göstereceğini belirtti. Bu durumun, bugünlerde yüzde 5’ten fazla getiri sağlayan para piyasası fonları için bile geçerli olduğunu belirttiler.

Yakın zamanda Bloomberg’in 60/40 modelinin göstergesi, tahvillerdeki çalkantının hisse senedi ve tahvillerdeki eşzamanlı satışları körükleyerek yatırımcıların daha güvenli varlıklara yönelmesine neden olması nedeniyle temmuz ayından bu yana yaklaşık yüzde 4 düştü. (HT)

JPMorgan’ın analizine göre dolar cinsinden nakit olarak 100 dolar, 10 yıl içinde sadece 133 dolar değerinde olacak. Karşılaştırıldığında, 60/40 modeli bir portföye yatırılan aynı miktar, bu süre boyunca 197 dolara çıkacak.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum