JPMorgan: Fed faiz oranlarını düşürebilir

blog
18.05.2023

JPMorgan: Fed faiz oranlarını düşürebilir

 

 

JPMorgan Asset Management'a göre ABD'de resesyon neredeyse kesin ve büyüme ivme kaybederken Fed üçüncü çeyrekte faiz oranlarını düşürebilir.

Londra'daki küresel oranlar başkanı Seamus Mac Gorain, "Piyasa kesintileri kaleme almakta haklı, enflasyon çok yüksek ve onu geri getirmek için bir durgunluk gerekecek" dedi ve ABD bankacılık sıkıntılarının "sadece bir durgunluğu daha olası hale getirdiğini" de sözlerine ekledi.

Mac Gorain'in görüşleri, Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmede piyasaların tahmin ettiğinden daha az agresif olacağı konusunda uyarıda bulunan Goldman Sachs ve Barclays’ın görüşlerinden farklı.

JPMorgan, bir yavaşlamaya karşı nihai önlem olarak Hazine tahvillerini tercih ediyor ve derin bir gerileme durumunda 10 yıllık getirilerin yüzde 2,5'in altına düşme potansiyeli görüyor. 10 yıllık ABD tahvil getirisi, bu yılın başlarında yüzde 4,09'a kadar çıktıktan sonra Çarşamba günü yüzde 3,56 civarında işlem görüyordu. Mac Gorain, "Hazine tahvilleri hala en iyi piyasa" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum