JPMorgan kripto merkezi açma kararı aldı

blog
23.02.2023

CEO'su Jamie Dimon'ın kripto paralara hiç de sıcak bakmadığı ve dolandırıcılık olarak nitelendirdiği yatırım bankası JPMorgan, bir kripto para merkezi açma kararı aldı.

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan JPMorgan, bir kripto inovasyon merkezi açma kararı aldı. Merkez; blok zinciri, yapay zeka, kriptografi ve e-finans üzerine araştırma ve geliştirme çalışmaları yapacak.

JPMorgan’ın merkeziyetsiz finans platformu Onyx’in başındaki isim olan Tryone Lobban, halihazırda bir inovasyon merkezleri bulunduğunu ve daha önce ödeme seçenekleri geliştirmek amacıyla açılan bu yerin daha fazla işlev sağlayan bir merkeze evrileceğini söyledi.

Merkezde ayrıca bir mobil uygulama mühendisi de görev alacak. Bu kişi, blok zinciri tabanlı dijital kimlik ve cüzdan prototipleri konusunda çalışacak. Lobann ayrıca dijital kimlik çalışmaları sayesinde Web2 ve Web3 konusunda birçok hizmetin de mobil uygulamaya geleceğini söyledi.

CEO’su Jamie Dimon’ın sert şekilde karşı çıktığı kripto paralar konusunda JPMorgan 2022 yılından itibaren önemli adımlar atmaya başladı. 2022’de JP Morgan Wallet” markasını satın alan banka, New York Bank Mellon ve Fidelity Bank ile de, açık blok zincirinde ilk sınır ötesi işlemini yine geçen sene gerçekleştirdi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum