JPMorgan Stratejisti Kolanovic: Sıkılaşmanın tam etkisi 2024’te

blog
24.10.2023

JPMorgan Stratejisti Kolanovic: Sıkılaşmanın tam etkisi 2024’te

 

JPMorgan Stratejisti Marko Kolanovic’e göre küresel merkez bankalarının agresif parasal sıkılaştırma kampanyasının etkileri 2024 yılında hissedilecek.

 

JPMorgan’ın yıldız stratejisti Marko Kolanovic’e göre küresel merkez bankalarının agresif parasal sıkılaştırma kampanyasının etkileri 2024’ün neredeyse tümünde hissedilecek.

Pazartesi günü yayımladığı notta Kolanovic finansal koşulların 2022 başından beri sıkılaştığını, hızı yavaşlasa da sıkılaşmaya devam edeceğini ve tam etkisini 2024’ün büyük bölümünde göstereceğini belirtti.

Sıkılaşan finansal koşullarının gayrisafi yurtiçi hasılalara etkisinin görülmesi için tipik olarak 1-2 yıl gerekebildiğini belirten Kolanovic geçtiğimiz yılki ağır sıkılaşmanın etkisinin henüz yaşanmadığını savundu.

Güçlenen doların küresel çapta hisse senetlerine baskı yaptığını belirten Kolanovic, defansif hisseleri ve enerji şirketlerini tercih etmeyi sürdürdüğünü belirtti. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum