JPMorgan/Weiler: Yatırımcılar dezenflasyon sürecine sanırım ikna oldu

blog
19.01.2024

JP Morgan CEEMA Borçlanma Piyasaları Müdürü Stefan Weiler 11 Ocak'taki yatırımcı toplantısına dair "Verilen mesajlar olumlu karşılandı. Yatırımcılar dezenflasyon sürecine sanırım ikna oldu" dedi.

 

JP Morgan CEEMA Borçlanma Piyasaları Müdürü Stefan Weiler katıldığı Bloomberg HT yayınında 11 Ocak’taki yatırımcı toplantısını değerlendirdi.

Merkez Bankası’nın yabancı yatırımcılar ile görüşmesinin ne gibi çıktıları olduğuna dair soruya Weiler, “New York’ta böyle bir yatırımcı toplantısı yapılması önemliydi. Bu son yıllarda Merkez Bankası’nın yapmış olduğu bir şey değildi. Hem Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın hem de Bakan Mehmet Şimşek’in verdiği mesajlar önemliydi" yanıtını verdi.

Yatırımcılardan gelen geri dönüşlerin verilen mesajların yapıcı olduğu yönünde olduğunu dile getiren Weiler, "Yatırımcılar buradaki politika değişikliğinden sanırım cesaret buldu. Yatırımcılar dezenflasyon sürecine sanırım ikna oldu” değerlendirmesini yaptı.

 

 

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum