Kabine Bugün Ne Konuşacak ?

blog
01.08.2022

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında net bir saat olmamakla birlikte 15:00-16:00 civarı toplanacak. Bugün başlaması planlanan Ukrayna’dan tahıl sevkiyatıyla birliktefarklı konuların ele alınacağı toplantıda ekonomi ve dış politikadaki gelişmeler de ele alınacak.

Toplantıda ele alınması beklenen ana başlıklarsa şunlar:

Tahıl sevkiyatıTürkiye’de imzalan ve Rusya'nın taraf olduğu Ukrayna'dan tahıl sevkiyatı anlaşması ile ilgili son durumun kabine toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor. İki ülke arasında ateşkesin sağlanması için atılabilecek adımlar da görüşülecek.EkonomiToplantıda gündeme alınacak başlıklardan birinin de ekonomi olması bekleniyor. Enflasyonla mücadelede atılan adımların etkisi ve dar gelirlilere yönelik yürütülen çalışmalar toplantıda değerlendirilecek.
 
81 ilde 150 bin sosyal konut inşasına yönelik çalışma ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bir süredir üzerinde çalıştığı 'hazine arsalarının ev yapma şartıyla dar gelirli vatandaşlara uygun fiyat ve kredi imkânı ile sunulması' planı da toplantıda ele alınacak.Covid-19Artan vaka sayılarının da kabine gündeminde ele alınması bekleniyor.Vaka sayılarının hastanelere yatış oranına etkisinin yanı sıra aşılamadaki son rakamlar gözden geçirilecek.
 
Toplantıda dar gelirlilerin takibe düşen kredi kartları ve kredi borçları ve haciz sorunları önemli gündem maddesi.

Dar gelirli vatandaşların maddi konularda hukuka taşınmış icra, haciz gibi borçlarına ilişkin sorunların çözümü için Hazine ve Maliye ile Adalet bakanlıkları çalışma yürüttü. Bu borçlara ilişkin nasıl bir düzenleme olacağı kabinede değerlendirilecek.
 
Kredi kartı ve kredi borçlarını ödeyemeyen dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılandırma, borç erteleme gibi seçenekler masada olacak.
 
Bunlara ek olarak terörle mücadelenin yanı sıra Ege ve Akdeniz’de yaşanan gelişmeler de görüşülecek.Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşması yapacak.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum