Kabine toplantısında Pençe-Kılıç Harekatı'nın yanı sıra sözleşmeli personele kadro ve EYT de gündemde

blog
28.11.2022

Kasım ayının son kabine toplantısı bugün yapılacak. TRT Haber'de verilen bilgiye göre, toplantıda Pençe-Kılıç Hava Harekatı ve olası kara harekatı, çalışma hayatına yönelik düzenlemeler, başörtüsü için anayasa değişikliği teklifi, ekonomi konuları değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak'a yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na kara kuvvetlerinin de katılabileceğini söylemişti.

Toplantıda ana gündem maddeleri arasında sözleşmeli personele kadro ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) çalışmalarının da değerlendirilmesi bekleniyor.

Sözleşmeli personele kadro beklentisi konusunda dikkatleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çeviren açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den gelmişti.

Bakan Bilgin açıklamasında, "Kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenleme pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda ele alınacak" demişti.

Kamuda 600 bine yakın sözleşmeli personel bulunuyor.

15:00'te başlayacak Kabine toplantısında EYT çalışmalarına ilişkin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşülecek.

EYT'nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterlerine ilişkin gerçekleştirilen çalışmalarda gelinen son durum Kabine'nin gündeminde olacak.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum