Kaliforniya'dan Kripto Bağışlarına İzin

blog
22.07.2022

Kaliforniya’daki eyalet ve yerel ofis adayları yakında kripto para kampanyası bağışlarını kabul edebilecek.

 

Adil Siyasi Uygulamalar Komisyonu Perşembe günü, Bitcoin gibi dijital para birimleri için bağışlara izin veren yeni kuralları onaylamak için oy kullandı. Yeni kurallar, adayların dijital para birimini hemen ABD dolarına çevirmeleri halinde kripto para birimi bağışlarını kabul edebileceklerini söylüyor. Ayrıca, her bir katılımcının adını, adresini, mesleğini ve işverenini toplayacak işlemi gerçekleştirmek için kayıtlı bir kripto para birimi işlemcisi kullanmaları gerekir.

Kripto para birimleri bankalara güvenmiyor. Bunun yerine, işlemler blok zinciri teknolojisi aracılığıyla dijital olarak kaydedilir.

 

Kaliforniya’nın yeni kuralları 60 gün içinde yürürlüğe girecek. Kaliforniya, kripto para birimi katkılarını yasaklayan dokuz eyaletten biriydi. Bir komisyon personeli raporuna göre, on iki eyalet ve Washington DC, bir şekilde kripto para birimi katkılarına izin veriyor.

Federal ofis için çalışan adayların kripto para birimi bağışlarını kabul etmelerine zaten izin veriliyor.

Mayıs ayında Wikimedia Foundation, artık kripto para bağışlarını kabul etmeyeceğini duyurdu ve BitPay hesabını kapattı. Vahiy, dünyanın en büyük ansiklopedi platformu Wikipedia’yı geliştiren organizasyonun, uzun süredir Wikipedia yayıncısı Molly White’ın kripto bağışlarına kuruluş tarafından izin verilip verilmeyeceği konusunda bir oylama önermesinin ardından 400 yerel topluluk üyesiyle üç aylık bir tartışmadan sonra geldi. Oylamaya katılanların yüzde 70’inden fazlası, kripto para birimindeki her türlü bağışı durdurmayı kabul etti.

Wikimedia Vakfı, Bitcoin’i bir bağış seçeneği olarak eklemenin Wikimedia Vakfı’na “mümkün olduğunca basit ve kapsayıcı” katkıda bulunmaya yardımcı olacağına karar verdiğinde 2014 yılında Bitcoin’i kabul etmeye başladı. Vakıf, ek kripto para birimlerinde bağışları kolaylaştırmak için BitPay’e geçmeden önce Bitcoin bağışlarını kabul etmek için başlangıçta Coinbase ile çalıştı.


Kripto para, yasal bir ihale olmayıp, piyasa risklerine tabi, düzenlenmemiş bir dijital para birimidir. Makalede verilen bilgiler, finansal tavsiye, ticaret tavsiyesi veya NDTV tarafından sunulan veya onaylanan herhangi bir türden tavsiye veya tavsiye niteliğinde değildir ve teşkil etmez. NDTV, algılanan herhangi bir tavsiyeye, tahmine veya makalede yer alan diğer bilgilere dayanan herhangi bir yatırımdan kaynaklanan herhangi bir kayıptan sorumlu olmayacaktır.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum