Kanada Yaptırımları Trucker ‘Özgürlük Konvoyu’na Bağlı 34 Kripto Cüzdanı

blog
17.02.2022

Ontario Eyalet Polisi ve Kanada Kraliyet Atlı Polisi, düzenlemeye tabi tüm finans şirketlerine, ülkedeki kamyoncuların önderlik ettiği protestoları finanse etmekle bağlantılı 34 kripto cüzdanından herhangi bir işlemi kolaylaştırmayı durdurmalarını emretti.

 

Kanada Mali İşlemler ve Raporlar Analiz Merkezi (FINTRAC) ile birlikte çalışan federal polis teşkilatları, kripto para birimi bağışlarını araştırıyor.

Kanada’nın aşı zorunluluğuna karşı haftalarca süren protesto. Protestolar, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun yasanın 1988’de geçmesinden bu yana ilk kez başlattığı Acil Durum Yasası uyarınca artık yasadışı sayılıyor.

 

Kamyon şoförleri, Kanada hükümeti tarafından getirilen ve ülkeye giriş yapan herkesin COVID-19’a karşı aşılanmasını gerektiren uluslararası seyahat kısıtlamalarına karşı Ocak ayının sonlarına doğru protestoya başladı. Kamyoncular, Kanada’nın birçok eyaletinde uluslararası köprüleri ve sınır geçişlerini engelledi.

 

Liste 29 Bitcoin adresi, bir Ethereum adresi, bir Cardano adresi, bir Ethereum Classic adresi, bir Litecoin adresi ve bir adet Monero adresi, siparişe göre. Siparişin bir kopyası Çarşamba günü erken saatlerde Twitter’da dolaşıyordu. CoinDesk orijinalliğini onayladı.

 

Bağışçılar adreslere 870.000$ (1,1 milyon CA$) değerinde 20’den fazla BTC gönderdi. Bağışçılar, daha önce 9 milyon dolardan fazla para alan GoFundMe hesabının askıya alınmasından sonra kripto para birimlerine yöneldi.

 

Acil Durumlar Yasası, protestocuların finansmanını hedeflemek üzere belirlendi. Trudeau ile birlikte konuşan Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland, bankaların kamyonculara bağlı banka hesaplarını mahkeme emri olmadan ve hukuki sorumluluk korkusu olmadan derhal dondurabileceğini veya askıya alabileceğini söyledi.

RCMP ve FINTRAC hemen bir yorum isteği döndürmedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum