Kansas City Fed Başkanlığına altı ay önce atanan Jeffrey R. Schmid sabır telkin etti

blog
27.02.2024

Kansas City Fed Başkanlığına altı ay önce atanan Jeffrey R. Schmid ilk önemli konuşmasında Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer üyelerin açıklamalarını destekledi.

 

Kansas City Fed Başkanlığına altı ay önce atanan Jeffrey R. Schmid ilk önemli konuşmasında faizi indirme konusunda sabırlı olmaları gerektiğini söyleyerek Fed Başkanı Jerome Powell ve diğer üyelerin açıklamalarını destekledi.

Pazartesi günü bir etkinlikte konuşan Schmid “Enflasyon hedefin üstünde seyrederken, işgücü piyasası sıkıyken ve talep ciddi bir ivme gösterirken benim görüşüm para politikasının önceden değiştirilmesine ihtiyaç olmadığı yönünde” açıklamasını yaptı.

Schmid ayrıca Fed’in bilanço küçülmesini durdurmasında da acele edilmemesini savunduğunu söyledi. Geleneksel olarak Kansas City Fed başkanları Federal Açık Piyasa Komitesi içinde daha şahin duruşlarıyla biliniyor.

Bu unvanı 2011’den 2023’e kadar taşıyan Esther George şahin duruşuyla defalarca FOMC içinde ayrışmıştı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum