Kashkari: ‘Faiz artırımları bitti’ demeye hazır değiliz

blog
16.08.2023

Kashkari: ‘Faiz artırımları bitti’ demeye hazır değiliz

 

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari enflasyonun son dönemde görülen yavaşlamaya rağmen hala yüksek olduğunu belirterek “Faiz artışlarının bittiğini söyleyemeyiz” ifadesini kullandı.

 

Kashkari enflasyonu kontrol altına almak konusunda olumlu adımlar atıldığını ancak hala yüksek seyrettiğini belirtti.

Minneapolis’te düzenlenen bir konferansta konuşan Kashkari “artık enflasyon düşüyor, biraz ilerleme sağladık ancak hala çok yüksek. Enflasyonun yüzde 2’lik hedefe indiğine dair ikna edici kanıt görmek istiyorum, hemen yarın bu hedefe ulaşamayız ancak zamanla o noktaya ulaşabiliriz” ifadesini kullandı.

Bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunan Kashkari agresif faiz artırımlarına rağmen ekonominin dirençli, istihdam piyasasının çok güçlü kalmasının şaşırtıcı olduğunu belirtti.

Faiz artırımlarının devam edip etmeyeceğine dair Kashkari “Faiz artışları bitti mi? Henüz bitti demek için hazır değilim. Olumlu gelişmeler var. Biraz bekleyip verileri görmek ve karar vermek için zamanımız var.” ifadesini kullandı.

Enflasyon Temmuz ayında da yavaşlamaya devam etmişti. Fed yetkilileri Haziran toplantısını pas geçerken Temmuz toplantısında 25 baz puan faiz artırarak politika faizini yüzde 5,25-5,5 aralığına yükseltmişti. Fed yetkilileri Haziran toplantısında bu sene 2 faiz artışı daha olacağı sinyali vermişti. Fed’in sonraki toplantısı 19-20 Eylül’de gerçekleşecek. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum