Kripto için 112 milyon dolarlık talep

blog
15.09.2022

CFTC Başkanı ABD Kongresi’nde konuştu: Kripto için 112 milyon dolarlık talep

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, CFTC’ye kripto para piyasaları üzerinde daha fazla yetki verecek mevzuatı desteklemek üzere ifade verdi. Başkan ayrıca bunu yapabilmek için önemli bir finansman artışı da talep etti.

Kripto para piyasasının hangi kurum tarafından denetleneceği konusunda SEC ile CFTC arasındaki rekabet son sürat devam ediyor.

Behnam: Talimatı verdim

“Piyasaların nasıl işlediğine dair bu şeffaflığı ve merceği sağlayan piyasa düzenleme yapısına sahip değiliz” diyen Behnam, Senato Tarım Komitesinin geçtiğimiz temmuz ayında sunduğu tasarıya paralel olarak CFTC’ye kripto para piyasasının çoğunluğu için büyük bir düzenleyici olma talimatını verdiğini belirtti.

Senatör Dick Durbin’ın düzenleyici kurumun dijital varlıkları daha yakından düzenlemek için ne kadar ek paraya ihtiyaç duyacağını sorusuna Behnam, ekibinin “ilk üç yılda 112 milyon dolar” rakamına ulaştığını söyledi. CFTC’nin mevcut yıllık bütçesi ise 320 milyon dolar.

CFTC’ye kripto paralar üzerinde denetim ve gözetim kurması için hızlı hareket etmesine olanak sağlayan tasarıyı öven Behnam, “Piyasadaki volatilitenin bireysel yatırımcılar üzerindeki etkisi, düzenleyici netliğe ve piyasa korumalarına acil ihtiyacı vurguluyor.” şeklinde konuştu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum