Kripto şirketi BlockFi’ın gizli bilgileri ortaya çıktı

blog
25.01.2023

Temmuz ve Kasım aylarında iki kez iflas eden kripto kredi ve faiz şirketi BlockFi ile ilgili ortaya çıkmamış olan gizli bilgiler yanlışlıkla kamuoyuna açıklandı.

Alacaklılar komitesinden bir avukat gizli kalması gereken bilgilerin sisteme yüklendiğini ve ortaya çıktığını belirtirken, şirketin FTX ve Alameda bağlantısının tahmin edilenden yüksek bir rakam olan 1.2 milyar dolar olduğu görülüyor.

İflas mahkemesi devam eden BlockFi şirketinin, FTX ve Alameda şirketlerine olan bağının toplamda 1.2 milyar dolar olduğu ortaya çıktı. Bu rakamlar ise, gizli kalması gereken bilgilerin de içinde olduğu redakte edilmemiş dosyaların yanlışlıkla sisteme yüklenmesiyle ortaya çıktı. Daha önce açıklanan resmi dosyalarda şirketin FTX ve Alameda bağının çok daha az olduğu görülüyordu.

Avukatların açıkladığı rakamlardan daha yüksek

Resmi belgelerde BlockFi’ın FTX’te tutulan 415 milyon dolarlık varlığının bulunduğu, aynı zamanda Alameda’ya verilen de 831 milyon dolarlık bir kredi olduğu görülüyor. BlockFi avukatları daha önce verilen kredi miktarının 670 milyon dolar, FTX’te kalan kripto paraların değerinin ise 350 milyon dolar olduğunu belirtmişlerdi.

Alacaklılar komitesi adına ABD medyasından CNBC’ye konuşan bir avukat ise yanlışlıkla yüklenen dosyadaki bilgileri doğruladı ancak daha fazla yorum yapmadı. BlockFi da konuyla ilgili sessizliğini koruyor.

6 ayda 14 milyon dolar gelir

Açıklanan bilgilerde ayrıca BlockFi’ın 662 bin 427 müşterisinin olduğu ve bunların %73’lük kısmının hesap bakiyelerinin 1000 doların altında olduğu görüldü. BlockFi ayrıca Terra LUNA çöküşünün yaşandığı Mayıs ayından, ikinci kez iflas başvurusunda bulunduğu Kasım ayına kadar işlem ücretlerinden 14 milyon dolarlık gelir elde etti.

Hatırlanacağı üzere BlockFi şirketini Temmuz ayında iflasa götüren olay, firmanın Three Arrows Capital’a (3AC) olan büyük bağımlılığıydı. 3AC’nin batması BlockFi’ı da iflasın eşiğine getirmiş ve daha sonra FTX borsası 400 milyon dolarlık bir kredi anlaşmasıyla BlockFi’ın imdadına yetişmişti. Ancak Kasım ayında FTX’in de likidite sorunları yaşamaya başlaması, uzun süre pazarlıkları devam eden anlaşmanın tamamen iptal olmasıyla sonuçlanmıştı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum