Küresel piyasalar doların gevşemesiyle rahatladı

blog
20.07.2022

Küresel Borsalar bu sabah yükselişte.

Salı günü ABD’de S&P 500 endeksi yüzde 2,76 ile üç haftanın en güçlü günlük yükselişini kaydetti. Nasdaq 100 endeksi yüzde 3,13 arttı.

Wall Street endeksleri vadeli işlemlerde yükselişlerini yeni işlem gününe taşırken, Asya borsaları da bu olumlu havadan etkileniyor.

Japon Nikkei 225'de yüzde 2'yi, Hong Kong Hang Seng'de ise yüzde 1'i aşan yükseliş görüldü. Yükselişe teknoloji hisseleri öncülük ediyor.

MSCI Asya Pasifik Bilgi Teknolojisi Endeksi yüzde 1,80 oranında tırmanırken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1,51 artıda.

Netflix’in açıkladığı ikinci çeyrek finansal sonuçlar piyasaları destekleyen unsurlardan biri oldu. Yılın ilk 3 ayında 1 milyon üzeri abone kaybeden Netflix, ikinci çeyrekte 970 bin ile tahminlerin oldukça altında bir abone kaybı yaşadı.

Şirket üçüncü çeyrek için ise 1 milyon üzeri yeni abone beklediğini duyurdu. Netflix hisseleri vadeli işlemlerde yüzde 12’ye yakın yükseliş kaydetti.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,02’yi aşarken, Bloomberg Dolar Endeksi aralıksız düşüşünü 4. güne
taşıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum