Küresel piyasalarda ABD tarım dışı istihdam günü

blog
06.01.2023

Fed’in önündeki faiz patikasını aydınlatacak istihdam verisi öncesi Asya hisse senetleri ve ABD hisse vadelileri yükseliyor.

Çin’in gayrimenkul geliştirme şirketlerinin borçlanmasına yönelik kısıtlamaları kaldıracağı haberi sonrası Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300 yükseliş yaşıyor.

Güney Kore Kospi yüzde 1,4, Japonya Nikkei 225 de yüzde 0,7 ile Asya’daki olumlu havayı yansıtıyor. Sıkılaşma vurgusunun güçlendiği Perşembe gününü yüzde 1 üzeri kayıpla kapatan S&P 500 ve Nasdaq’da vadeliler sabah saatlerinde yüzde 0,5 yükseliyor.

Avrupa hisse vadelileri de pozitif açılışa işaret ediyor. Fed üyelerinin açıklamaları sonrası 10 yıllık ABD tahvil getirisi Perşembe günü yılın ilk yükselişini yaşadı ve üç baz puan artışla yüzde 3,722’den kapandı. Getiri bu sabah yüzde 3,72’de işlem görmeye devam ediyor.

 

Fed swaplarında zirve Fed faizi fiyatlaması Perşembe günü yüzde 5 üzerine yükselmişti.

Gelişmiş ülke para birimleri Japon yeni haricinde dolara karşı kuvvetli. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,1 ekside.

Japon yeni BOJ’un tahvil alım operasyonlarına devam etmesiyle değer kaybetti.

Petrolde talep endişelerinin hafiflemesiyle haftalık kayıp sınırlanıyor. Brent Mart kontratı yüzde 1,2 yükselişle 79,6 dolardan alıcı buluyor. Yine de Brent tarafında haftalık kayıp yüzde 7’nin üzerinde. Spot altın yüzde 0,4 yükselişle 1.840 dolardan işlem görüyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum