Küresel Piyasalarda Dikkatler AMB'de

Küresel piyasalar ABD’de açıklanan bilançolar ve kurumsal işe alım politikası haberleri, İtalya’daki siyasi gelişmeler ve merkez bankası kararlarını takip ediyor.

Wall Street endeksleri Çarşamba gününü yükselişle tamamladı. S&P 500 yüzde 0,59 ile yaklaşık iki haftanın ardından ilk kez aralıksız iki gün yükseldi. Nasdaq 100 ise yüzde 1,55 yükselişle pozitif ayrıştı.

İkinci çeyrek bilançosunu açıklayan Tesla’nın hisse başına karı beklentileri aştı ve şirket tarihindeki en yüksek araç üretim ayını geride bıraktı. Buna karşın araç teslimat büyüme hedefinin muhafazakar bulunması ile şirketin hisseleri kazançlarını geri verdi.

 

Tesla’nın Bitcoin’lerinin yüzde 75’ini sattığını duyurmasının ardından ise Bitcoin ve Coinbase benzeri hisseler düşüş kaydetti.

Öte yandan Microsoft çok sayıda yeni açık pozisyon ilanını kaldıracağını açıklarken, Ford 8 bine yakın kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

ABD vadelilerinde ilk işlemler düşüşe işaret etti.

İtalya’da hükümetin çökmesi beklentisinin de etkisi ile Avrupa vadelileri genel olarak ekside. Bir ara dolara karşı yüzde 0,7 düşen euro daha sonra kayıplarının geri verdi; Euro/Dolar bu sabah yüzde 0,4 yükselişle 1,02 seviyesinde.

Asya endeksleri de geriledi. Japon Nikkei 225 ise BOJ kararı sonrası yüzde 0,21 yükselişle olumlu ayrıştı. Dolar/yen 138 seviyesinde yatay. Hong Kong Hang Seng yüzde 1 düşüşle negatif ayrıştı. Bloomberg Dolar Endeksi hafif gerileyerek 1.279’a indi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum