Küresel piyasalarda gündemde tahvillerdeki toparlanma var

blog
24.03.2022

Brüksel’deki NATO Liderler Zirvesi’nden çıkacak kararların yakın izleneceği bugün, küresel Borsalar karışık seyrediyor.

Çarşamba günü yüzde 1’in üzerinde kayıplarla günü tamamlayan ABD endeksleri, bu sabah vadeli işlemlerde hafif artıda. Asya borsaları gün içi kayıplarını kısmen telafi ediyor. Japon Nikkei 225, Çin CSI 300 ekside. Hong Kong Hang Seng ise artıda.

Asya endeksleri üzerindeki aşağı yönlü baskıda Tencent Holdings Ltd.’nin tarihteki en düşük çeyreklik satış büyüme hızını açıklaması etkili oldu.

Petrol fiyatları, ABD ile AB’nin, Avrupa’nın Rus gazına bağımlılığını azaltacak bir anlaşmaya yakın olduğu haberi ile kazançlarını sildi. Bloomberg Dolar Endeksi yüzde 0,14 yükselişle 1.197’den işlem görüyor.

 

Tahvillerde toparlanma eğilimi

ABD Merkez Bankası yetkililerinden gelen şahin mesajlarla hafta başından bu yana satış baskısı altında kalan ABD tahvilleri, dün gerçekleştirilen 20 yıllık tahvil ihalesi sonrası toparlandı. Sadece mart ayında 44-70 baz puan arasında yükseliş kaydeden ABD tahvil getirileri, dünkü ihale öncesi yeni zirveler test etmişti. Ancak 20 yıllık tahvil ihalesine çok yüksek talep gelirken, getiri Mayıs 2020’den bu yana en yüksek seviyede gerçekleşti.

Teklifler satışın 2,72 kat üzerinde oldu. İhale sonrası ABD 30 yıllık tahvil getirisi 12 baz puan düşüşle yüzde 2,48, 20 yıllık tahvil getirisi 11 baz puan düşüşle yüzde 2,61, 10 yıllık tahvil getirisi 9 baz puan düşüşle yüzde 2,29, 2 yıllık tahvil getirisi de 7 baz puanlık düşüşle yüzde 2,10 seviyesinden günü tamamladı.

Northern Trust Asset Management’tan Peter Yi, “Yaşanan dev satışın ardından şu anda çok fazla dip alıcısı var. Getirilerdeki büyük yükselişin ardından 10 yıllık tahviller biraz aşırı satım bölgesine biraz girmiş durumda” dedi. Getiriler bu sabah 07:26 itibarıyla yeniden yükseliyor.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum