Küresel piyasalarda karışık başlangıç

blog
03.01.2022

 

Yeni yılın ilk işlem gününde ABD tarafında daha pozitif bir başlangıç görülürken, Avrupa ve bazı Asya Borsalarında gerileme dikkat çekti.

S&P 500 ve Nasdaq vadelileri yükseliş kaydederken, Euro Stoxx 50 vadelileri de negatif sınırlı bir fiyatlama gösterdi.

Güney Kore Kospi endeksi ve Tayvan Taiex endeksi yükselirken Hong Kong Hang Seng endeksinde düşüş izlendi.

 

Yılın son gününde olumlu kapanış

Wall Street endeksleri 2021 yılını en iyimser tahminlerin de üzerinde artışlarla tamamladı. S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri cuma günü her ne kadar düşük hacimde sınırlı düşüşlerle kapansa da yılın tamamında yaklaşık yüzde 27 yükseliş kaydetti. S&P 500 hafta ortasında gerçekleştirdiği 70. rekor kapanışın 30 puan altında 4 bin 766 seviyesinden yılı tamamladı.

 

Ocak ayında gerçekleştirilen bir ankette S&P 500’ün kapanışı için en yüksek tahmin 4.400 iken 22 tahminin ortalaması 4.074 seviyesindeydi.

Deutsche Bank Kıdemli ABD Ekonomisti Brett Ryan ABD ekonomisinin pandemi kaynaklı zorluklara karşı dirençli olduğunu ispatladığını, Omikron ve mali politika belirsizliğinin risk oluşturması halinde dahi trendin üzerinde büyümeye devam edeceğini öngördü.

Cuma günü birçok G-10 para birimi karşısında değer kaybeden dolar, bu sabah 07:27’de hafif artıda. Bloomberg Dolar Endeksi 2021 yılını yüzde 5’e yakın yükselişle tamamlarken, 10 yıllık ABD tahvilinin bileşik getirisi yıl boyunca 60 baz puana yakın yükseliş kaydetti.

Bugün Hong Kong piyasaları açık ancak İngiltere, Japonya, Çin ve Avustralya piyasaları işleme kapalı olacak.kaynak:bloomberg

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum