Küresel piyasalarda karışık tablo

blog
19.04.2022

Çin’de Kovid-19 kısıtlamalarından olumsuz etkilenen ekonomiyi desteklemek için açıklanan yeni önlemler ve Fed üyesi Bullard’ın şahin açıklamaları küresel piyasaların karışık
seyretmesine neden oluyor.

Çin Merkez Bankası bankalara, yerel yönetimlerin “makul finansman ihtiyaçlarını” karşılamalarını
söyledi ve “esnek istihdama” sahip kişilere daha fazla kredi verilmesini ve küçük işletmelere daha uzun vadeli ve daha ucuz krediler sağlanmasını istedi.

Bununla birlikte Çin CSI 300 endeksi ve Hong Kong Hang Seng endeksi geriledi. Japon Nikkei 225 ise yüzde 0,67 artışla olumlu ayrışıyor.

Japonya’nın ayrışmasında Bullard’ın açıklamaları sonrası BOJ-Fed politika farkının Japon yenini dolara karşı 13 günlük aralıksız düşüşüne taşıması etkili oldu.

Bu, yende Bloomberg’in verileri takip etmeye başladığı 1971’den bu yana en uzun düşüş serisi oldu. Bu arada mısır ve buğday fiyatlarındaki yükseliş Asya’daki bazı gıda şirketlerinin hisselerini destekledi. ABD vadelileri artıda, Avrupa karışık.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi dünkü 3 baz puanlık yükselişin bir kısmını geri verdi, yüzde 2,84 seviyesinde. Bloomberg Dolar Endeksi yatay.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum