Küresel piyasalarda temkinli başlangıç

blog
21.03.2022

Rusya-Ukrayna savaşı gölgesinde küresel yeni haftaya temkinli başlıyor. Petrol fiyatları yükselmeye devam ederken, Asya Borsaları yatay, ABD vadelileri düşüyor.

S&P 500 endeksi geçen haftanın tamamında yüzde 6,2 yükselirken, Nasdaq 100 endeksi aynı dönemde yüzde 8,4 artış kaydetti.

Bu sabah vadeli işlemlerde kayıplar etkili.

Hong Kong Hang Seng ve Çin CSI 300'de sınırlı kayıplar görülüyor. Japonya’da piyasalar işleme kapalı. ABD tipi ham petrolün varil fiyatı 107 doları aştı.

Avustralya’nın Rusya’ya alüminyum ihracatını yasaklama kararı alması emtianın fiyatını yükseltti. Bloomberg Dolar Endeksi geçen hafta bir ay içindeki ilk haftalık kaybına imza atarken, bu sabah yüzde 0,1 yükseliyor.

 

Rusya-Ukrayna arasında anlaşma yakın mı?

Ukrayna Devlet Bakanı Volodimir Zelenskiy CNN’e yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakerelere hazır olduğunu yineledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “Tüm bu temaslarımızda, tarafların temel konularda anlaşmaya yakın olduğunu görüyoruz. Tabii savaş devam ederken, siviller ölürken anlaşmak öyle kolay bir şey değil. Yine de bir ivme yakalandığını söylemek isterim” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu Hürriyet gazetesine verdiği demeçte de “Önemli konularda, kritik konularda her iki tarafın pozisyonlarında da bir yakınlaşma var. Özellikle ilk dört maddede hemen hemen anlaştıklarını görüyoruz. Bazı konularda kararın liderler düzeyinde verilmesi gerekiyor” dedi. Ukraynalı bir yetkili, taraflar arasındaki görüşmelerin bugün devam edebileceğini belirtti.

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum