Küresel yavaşlama Dubai emlak piyasasını olumlu etkiledi

blog
19.10.2022

Küresel yavaşlama Dubai emlak piyasasını olumlu etkiledi

 

 

BAE yurt dışından birçok süper zengin alıcıyı kendine çekmeye devam ediyor. Bu ay Dubai'de Palm Jumeirah'ta gerçekleşen 163 milyon dolar değerindeki emlak satışı, tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

 

Dubai Tapu İdaresi, alıcıyı açıklamadan Palm Jumeirah'ta bu ay 163 milyon dolarlık bir emlak anlaşması yapıldığını bildirdi ve bu rakam tüm zamanların en yüksek seviyesini işaret etti.

Dubai emlak piyasasında geçen yıl boyunca yaşanan hızlı yükseliş sonrasında, bu rekorun bile çok uzun süre ayakta kalmayacağı düşünülüyor.

Hintli milyarder Mukesh Ambani’nin Mart ayında en küçük oğlu için Dubai'de 80 milyon dolarlık bir malikane satın almasıyla Dubai emlak piyasası için yeni bir rekor kırılmıştı.

Ancak sadece 13 hafta sonra, gizemli bir alıcının, şehrin yapay ağaç şeklindeki Palm Jumeirah adasında sekiz yatak odalı, 18 banyolu bir villa için 302,5 milyon dirhem (82,4 milyon dolar) ödemesiyle zirve yenilenmişti. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum