Kuzey Kore, Güney Kore yönünde 17 füzenin ardından 6 füze daha fırlattı

blog
02.11.2022

Güney Kore: Kuzey Kore, Japon Denizi ve Sarıdeniz'e en az 10 füze fırlattı

 

Güney Kore, Pyongyang'ın Japon Denizi ve Sarıdeniz'de farklı noktalara en az 10 füze ateşlediğini bildirdi. Japonya makamları da gelişmeyi doğruladı.
 
Yonhap haber ajansının Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'na dayandırdığı habere göre, Kuzey Kore tarafından ateşlenen füzelerden biri Güney Kore'nin Ulleungdo Adası'na doğru ilerleyip denize düştü.
 
 
Seul, Kuzey tarafından fırlatılan bir füzenin ilk kez Güney topraklarına bu kadar yaklaştığını bildirirken, en az 10 füzenin ateşlendiğini duyurdu.
 
 
Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kore'nin bölünmesinden bu yana ilk kez bir Kuzey Kore füzesi karasularımıza bu kadar yakın bir yere indi. Bu son derece istisnai ve affedilemez bir durum. Ordumuz buna kararlı bir şekilde yanıt verecektir" ifadeleri yer aldı.
 
 
Japonya Savunma Bakanı Yasukazu Hamada, gazetecilere verdiği demeçte, Kuzey Kore füzelerinden Japon gemilerinin ve uçaklarının herhangi bir hasar görmediğini belirtti.
Hamada, "Savunma Bakanlığı diğer bakanlıklarla bilgi alışverişinde bulundu. Bu zamana kadar Kuzey Kore füzelerinden gemilere ve uçaklara herhangi bir hasar gelmedi" dedi.

 

ABD ile Güney Kore'nin ortak tatbikatlarını 'işgal provası' diye niteleyerek güçlü karşılık vereceği konusunda uyaran Kuzey Kore, füze fırlatma şovunu tırmandırdı.

 

Kuzey Kore'nin doğu ve batı kıyılarından Güney Kore yönünde en az 17 füze attığını ve bunlardan birinin iki ülke arasındaki deniz sınırı yakınına düşmeden önce Güney'in adalarından birine çok yaklaştığını duyuran Güney Kore ordusundan yeni bir açıklama geldi.
 

Güney Kore ordusuna göre Kuzey Kore doğu ve batı kıyılarından 6 füze daha fırlattı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum