Lübnan'da ekonomik kriz

blog
15.09.2022

Hesabından para çekmek isteyen kadın, silahla bankayı bastı

 

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, kanser hastası kardeşinin hastane masraflarını ödemesi gerektiğini söyleyen bir kadın, dondurulmuş hesabından para çekme talebiyle silahla bankayı bastı ve çalışanları rehin aldı.

Adını Sally Hafez olarak açıklayan ve baskının görüntülerini çeken kadın, bankanın kendisine 13 bin dolar vermesi üzerine eylemine son vererek bankadan ayrıldı.

İzleyen saatlerde Aley kentinde de tasarruf hesabından para çekmek isteyen bir adam benzer bir eyleme girişti.

Lübnan'da yaşanan ekonomik kriz yüzünden bankalardaki hesapların dondurulmasının yarattığı öfke, haftalardır bu tür olaylar yaşanmasına sebep oluyor.

Çoğu Lübnan vatandaşının hesaplarından nakit çekişi, Lübnan parasının büyük değer kaybetmesi ve enflasyonun rekor düzeylere çıkması üzerine 2019 yılından bu yana sınırlamalara tabi.

Ülke şu anda dünyada görülen en derin ve uzun ekonomik krizlerden birini yaşıyor ve halkın yüzde 80'i yoksulluk çekiyor. İnsanlar gıda ve ilaç bulmakta güçlük yaşıyorlar.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum