Lagarde: Euro Bölgesi önümüzdeki birkaç çeyrekte durgunlukla karşı karşıya

blog
25.10.2023

Lagarde: Euro Bölgesi önümüzdeki birkaç çeyrekte durgunlukla karşı karşıya

 

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde’ın Avrupa Komisyonu, Avrupa Konseyi ve Eurogroup Başkanları ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasında, Euro Bölgesi ekonomisinin önümüzdeki birkaç çeyrekte durgunlukla karşı karşıya olduğunu söylediği öğrenildi.

 

AMB Başkanı Lagarde, Pazartesi günü Komisyonu Başkanı von der Leyen, Avrupa Konseyi Başkanı Michel ve Eurogroup Başkanı Donohoe ile bir telefon görüşmesi yaptı.

Gerçekleşen telefon görüşmesinde Lagarde’ın Euro Bölgesi ekonomisinin önümüzdeki birkaç çeyrekte durgunlukla karşı karşıya olacağını ancak fiyatlara yönelik risklerin daha dengeli hale geldiğini söylediği aktarıldı.

İsminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, Lagarde’ın enflasyonla mücadelenin iyi gittiğini ancak mali kurallar konusunda bölgesel bir anlaşmanın olmamasının “baş ağrısı” yarattığını söylediğini belirtti.

Kaynaklar ayrıca, Lagarde’ın konuşmasında zayıflama işaretleri gösteren istihdamın hala ayakta kaldığını vurguladığını söyledi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum