LeoLabs yapay zekaya yatırım yapıyor

blog
13.02.2024

Dünya yörüngesindeki nesneler hakkında kritik istihbarat sağlayan Leo Labs firması 2021 yazında kapattığı 65 milyon dolarlık B Serisine, 29 milyon dolarlık bir uzatmayı kapattığını duyurdu. LeoLabs Kurucu CEO’su Dan Ceperley “Geliştirdiğimiz yapay zeka araçları, uyduları takipte, otomasyondan ve gelişmiş analitikten yararlanmamıza yardımcı olacak” açıklamasını yaptı.

 

ABD merkezli teknoloji şirketi LeoLabs, ABD'nin uzay çöplerini ve rakip uydu fırlatmalarını takip etmesine yardımcı olacak yapay zeka teknolojisini geliştirmek için yeni sermaye sağlıyor.

Dünya yörüngesindeki nesneler hakkında kritik istihbarat sağlayan firma, uzay için Uzay Trafik Koordinasyon Sistemi girişiminin bilgilendirilmesine yardımcı olacak yeni bir sözleşme imzalayarak yıla güçlü başladı. LeoLabs, bugün 2021 yazında kapattığı 65 milyon dolarlık B Serisine 29 milyon dolarlık bir uzatmayı kapattığını duyurdu. ABD'li yetkililer, yörüngede 30 bine yakın uzay çöpünü takip ettiklerini belirtti.

Bilim insanlarının uzay çöpü veya uzay enkazı adını verdiği parçalar, yörüngedeki işleyen uydulara ve astronotlara ev sahipliği yapan Uluslararası Uzay İstasyonu'na çarpabilir. Bu da hem uzay araçlarının hem de astronotların zarar görmesiyle sonuçlanabilir

LeoLabs Kurucu CEO’su Dan Ceperley "Yörüngedeki manevraları gerçek zamanlı olarak tespit etmek, nesneleri kategorize etmek, bilinmeyen nesneleri karakterize etmek ve yakın zamanda fırlatılan nesnelerdeki yaşam kalıplarını analiz etmek için AI modellerini zaten uyguladık. Geliştirdiğimiz yapay zeka araçları, uyduları takipte otomasyondan ve gelişmiş analitikten yararlanmamıza yardımcı olacak" açıklamasını yaptı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum