LUNA ve LUNC mahkemesinde SEC haklı bulundu

blog
29.12.2023

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon’a karşı şubat ayında açılan davada karar çıktı. Mahkeme, SEC’yi haklı bulurken Do Kwon’un satışını yaptığı LUNA token’larının kayıt dışı yatırım sözleşmesi niteliğinde olduğuna ve Kwon’un suç işlediğine hükmetti.

 

Kararın ardından LUNA, LUNC ve USTC fiyatlarında küçük geri çekilmeler görüldü.

Kwon, 2022 yılında ABD dolarına bire bir karşılığını kaybeden ve piyasayı tümden bir çöküşe götüren TerraUSD (UST) adlı algoritmik sabit coin ve LUNA’nın arkasındaki şirket olan Terraform Labs’ın kurucusuydu. SEC, Terraform ve Kwon’u UST’nin stabilitesi konusunda yatırımcıları yanıltmak ve çıkardığı token’ların değerinin artacağını iddia etmekle suçlamıştı.

Kwon ayrıca, ABD savcıları tarafından dolandırıcıkla da suçlanmıştı. ABD Bölge Yargıcı Jed Rakoff, tarafların dolandırıcılık iddialarına ilişkin olarak özet karar taleplerini ise reddetti. Buna göre, söz konusu suçlamalar hakkında 29 Ocak 2024’te duruşma yapılacak. (UC)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum