Merkez Bankası Başkanı Erkan’dan açıklama (19 Ocak)

blog
19.01.2024

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan basında çıkan iddialara ilişkin olarak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Erkan “Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım” ifadelerini kullandı.

 

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan X hesabından yaptığı paylaşımda ailesini ve kendisini hedef alan haberlerin asılsız ve kabul edilemez nitelikte olduğu belirtti. Erkan sorumlular hakkında yasal haklarını kullanacağını söyledi.

Erkan konuya dair “Son günlerde şahsım ve ailemi hedef almak suretiyle, Bankamıza yönelik güven bozucu, kasıtlı ve gerçeklerle bağdaşmayan haberler dolaşıma sokulmuştur.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomi ve iş dünyasının önemli isimleriyle gerçekleştirdiğimiz ve son derece verimli geçen görüşmeler sırasında öğrendiğim bu asılsız iddialar karşısında şaşkınlığımı ve üzüntümü kamuoyu ile özellikle paylaşmak isterim.

Şahsımı ve Bankamızı itham eden asılsız haberler asla kabul edilemez niteliktedir. Sorumlular hakkında gerekli yasal haklarımı kullanacağım. Kamuoyunun bilgisine sunulur” ifadesini kullandı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum