Meta, Horizon Worlds'ü gençlere açtı

blog
19.04.2023

Meta, Horizon Worlds'ü gençlere açtı

 

Amerikan sosyal medya devi Meta, metaverse alanındaki ilk uygulaması Horizon Worlds'ü, hükümet yetkilileri, çocuk hakları aktivistleri ve güvenlik uzmanlarının karşı çıkmalarına rağmen gençlerin kullanımına açtığını duyurdu.

 

Meta, ABD’li yetkililerin ve çocuk hakları derneklerinin karşı çıkmalarına rağmen, sosyal VR alanı Horizon Worlds'ü gençlerin kullanımına açtı. Senatörler Richard Blumenthal ve Ed Markey, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e gençlere "potansiyel zararlarla dolu dijital alana" erişim vermenin kötü bir fikir olacağını savunarak planları durdurmasını isteyen bir mektup yazmıştı. Güvenlik uzmanları, gençlerin sanal gerçeklik uygulamasında taciz ve gizlilik ihlallerine maruz kalabilecekleri tehlikesine dikkat çekiyor.

Şirket, geçen yıl sanal ve artırılmış gerçeklik yatırımlarından 13,7 milyar dolar kaybetti. Şirketin Metaverse vizyonunun en önemli parçası olan Horizon Worlds'ün kullanıcı kazanımında düşük performans göstermesi, Meta'yı genç kullanıcı tabanını hedeflemeye itti.

Aktivistler, metaverse'te gençlere yer vermenin öncelikle potansiyel risklerinin değerlendirilmesi gerektiğini, gençlerin sanal gerçeklik uygulamasında taciz ve gizlilik ihlallerine maruz kalabilecekleri tehlikesine dikkat çekiyor.

 

Mektup yazmışlardı

ABD’li yetkililer, Meta Horizon Worlds'ün genç kullanıcılara açılma planına karşı çıktıklarını, sürekli dile getiriyordu. ABD’li senatörler, Richard Blumenthal ve Ed Markey, Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e bir mektup yazarak şirketin, Horizon Worlds'ün genç kullanıcılara açılma planlarını durdurmasını talep etmişlerdi. Mektupta senatörler “Genç kullanıcıları potansiyel zararlarla dolu bir dijital alana davet etmeye yönelik herhangi bir strateji, kârı en üst düzeye çıkarma hedefiyle yönlendirilmemelidir. Sizi Meta'nın genç kullanıcıları Horizon Worlds'e açma planını derhal durdurmaya çağırıyoruz” uyarısında bulunmuşlardı.

Şirket, Horizon Worlds'ü gençlere yavaş yavaş yaydığını, böylece daha geniş bir alana yayılmadan önce kullanımı dikkatlice inceleyebileceğini iddia ediyor.

Gençler kimi takip edeceklerini ve kimlerin onları geri takip edebileceğini seçebilir ve profilleri otomatik olarak gizli olarak ayarlanır, bu da onları takip etmek isteyen herkesi onaylayabilecekleri veya reddedebilecekleri anlamına geliyor.

Meta bir blog gönderisinde "Gençlerin Worlds'te yaşlarına uygun bir deneyim yaşamalarını sağlamak için içerik derecelendirmelerini kullanıyoruz" ifadelerine yer verdi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum