Mevduat faizlerinde tekrar yüzde 45 görülebilir

blog
01.11.2023

Mevduat faizlerinde tekrar yüzde 45 görülebilir

 

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner yıl sonuna doğru faiz artırımları ile beraber mevduat faizlerinde tekrar yüzde 45 ve üzeri seviyelerin görülebileceğini ifade etti.

 

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner mevduat faizlerinde bir miktar yükseliş görülebileceğini belirtti.

Tufan Deriner, faiz artımlarından sonra sene sonuna doğru mevduat faizlerinde yüzde 45 ve üzerine doğru bir hareket olabileceğini söyledi.

Deriner, “Türkiye’de reel getiri veren faiz enstrümanları var. Son dönemde çıkan şirket bonoları yüzde 47-48'lere hatta bileşik olarak bakıldığında yüzde 55 ile pozitif getiri sunuyor. Ancak mevduatlar mevduatlar hâlâ pozitif reel getiri sunmuyor. Benim bundan sonraki beklentim TCMB'nin toplantılarında 2,5+2,5 puan olmak üzere 5 puanlık faiz artışı. Bu oranda seneyi bitirdiğimiz bir faiz ortamında mevduatlar faizlerin tekrar yüzde 45’lere doğru hatta biraz da 45’lerin üstüne doğru hareket etmesi durumunda o zaman pozitif bir reel getiri sağlayabilir” dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum