Minneapolis Fed Başkanı Kashkari: Faiz artırımı gündeme gelebilir

blog
08.05.2024

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, merkez bankasının uzun bir süre faiz oranları üzerinde sıkı durmasını beklediğini ve enflasyon göstergelerinin düşmemesi halinde faiz artırımı olasılığının olduğunu söyledi.

 

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Salı günü yaptığı açıklamada, faiz oranlarının muhtemelen uzun bir süre mevcut seviyelerde tutulması gerektiğine inandığını söyledi ve enflasyonun yüzde 3'e yakın kalması halinde faiz artırımı ihtimalini göz ardı etmedi.

Los Angeles'taki konferansında Kashkari, "En olası senaryo şu anda bulunduğumuz yer; yani enflasyondaki düşüşün gerçekten devam edip etmediği veya gerçekten durup durmadığı konusunda netlik elde edene kadar uzun bir süre hareketsiz kalacağız? Bunun cevabını bildiğimizi sanmıyorum” diye konuştu.

Kashkari, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerlemeye başlaması halinde faiz oranlarında indirimler gerçekleşebilir ancak kendisi bunun en olası durum olmadığını söyledi. Kashkari, Fed'in Mart ayındaki toplantısında iki faiz indirimi planladığını ve Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Haziran ayında "nokta grafiğini" güncellediğinde yeniden değerlendireceğini söyledi.

Bu yıl FOMC seçmeni olmayan ve 2026'ya kadar da olmayacak olan Kashkari, "Bizim için çıta oldukça yüksek, ancak sonsuz değil" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum