Moody's: Avrupalı büyük bankalar Credit Suisse'in kaderini yaşamaz

blog
22.03.2023

Moody's: Avrupalı büyük bankalar Credit Suisse'in kaderini yaşamaz

 

Moody's tarafından yayımlanan raporda Avrupa'nın önde gelen bankalarının Credit Suisse'in UBS'e satılmasına neden olan türde bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmayacağı belirtildi.

 

Raporda Deutsche Bank ve BNP Paribas'ın da aralarında olduğu 11 büyük bankadan hiçbirinin kredi profilinde mevduat kaybına yol açacak zayıflık olmadığı belirtildi.

Küresel piyasalarda geçen haftalarda ABD'de başlayan bankacılık krizinin ardından Avrupa'da da Credit Suisse paniği yaşanmıştı. İsviçre'nin en büyük bankası UBS, kriz yaşayan Credit Suisse'i satın almıştı. Yaşanan kriz nedeniyle Avrupa'da banka hisse ve tahvilleri sert biçimde dalgalanmıştı.

Michael Rohr öncülüğündeki analistler küresel finans sistemi için önemli olan 12 bankaya odaklı raporda "Derin ve maliyetli yapılandırma sürecine giren bankalar büyük oranda bu süreci tamamladı.
Avrupalı bankalar ABD'li bankalara kıyasla daha istikrarlı olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum