Moody's gibi S&P de ABD bankalarının notlarını düşürdü

blog
22.08.2023

Moody's gibi S&P de ABD bankalarının notlarını düşürdü

 

Moody's’in bir dizi ABD bankasının notlarını düşürerek finansal hisse senetlerini sarsmasından iki hafta sonra Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global da bazı ABD bankalarının notlarını düşürdü ve görünümlerini aşağı yönlü revize etti.

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, zorlu faaliyet koşullarına işaret ederek bazı ABD bankalarının notlarını düşürdü ve görünümlerini aşağı yönlü revize etti.

S&P, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, sektördeki yüksek faiz oranları ve mevduat hareketlerinin etkisine dikkat çekerek KeyCorp, Comerica Bank, Valley National Bancorp, UMB Financial Corp. ve Associated Banc-Corp'un notlarını bir kademe düşürdü.

S&P ayrıca River City Bank ve S&T Bank'ın görünümünü negatife indirdi ve Zions Bancorp hakkındaki görüşünün inceleme sonrasında olumsuz kaldığını söyledi.

S&P, hamleleri özetleyen bir notta, pek çok mevduat sahibinin "fonlarını daha yüksek faiz getiren hesaplara kaydırarak bankaların finansman maliyetlerini artırdığını. Mevduattaki düşüş birçok bankanın likiditesini daraltırken, likiditelerinin büyük bir kısmını oluşturan menkul kıymetlerinin değeri de düştü" denildi.

Moody's bu ayın başlarında 10 ABD bankasının kredi notunu düşürmüş ve sektör üzerinde artan baskılara yönelik kapsamlı bir incelemenin parçası olarak diğerlerinin de notlarını düşürebileceği konusunda uyarmıştı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum