Moody’s İngiltere’nin notunu durağana çevirdi

blog
21.10.2023

Moody’s İngiltere’nin notunu durağana çevirdi

 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin kredi notunu "Aa3" olarak teyit ederken, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

 

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İngiltere'nin kredi notunu görünümünün revize edildiği bildirildi.

Açıklamada, İngiltere'nin yerli ve döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunun "Aa3" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a çevrildiği kaydedildi.

Söz konusu kararın, ülkede geçen yıl bütçe konusunda artan volatilitenin ardından Moody's'in ülkede politika öngörülebilirliğinin yeniden sağlandığı yönündeki görüşünü yansıttığı belirtilen açıklamada, İngiltere hükümetinin mali kurallar çerçevesinde ve Bütçe Sorumluluğu Ofisi'nin bağımsız gözetimi altında orta vadeli bir mali plan oluşturmaya devam etmesinin beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, İngiltere'nin kredi notunun teyidinin ise son yıllarda ekonomik ve mali politika oluşturmanın etkinliği azalmış olsa da ülkenin zengin, rekabetçi ve çeşitlendirilmiş ekonomisinin yanı sıra genel olarak hala güçlü olan kurumsal çerçevesi tarafından desteklenen ekonomik dayanıklılığını yansıttığı ifade edildi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum