Morgan Stanley ABD'de boğa sinyali görmüyor

blog
03.04.2023

Morgan Stanley ABD'de boğa sinyali görmüyor

 

 

Kurum stratejistleri paylaştıkları bir notta yatırımcılara yüksek operasyonel etkinliği ve yüksek kârlılığı olan şirketlere yönelme tavsiyesinde bulundu.

Stratejist Michael Wilson geçen sene Kurumsal Yatırımcı anketinde hisse senetlerindeki düşüşü doğru tahmin etmişti. Wilson 2023'ün ilk yarısında hisse senetleri görünümü için temkinli görüşte.

Wilson ayrıca ABD'de teknoloji hisselerindeki rallinin de aşırı olduğunu belirtti.

ABD'deki bazı bankaların iflasının ekonomiye duyarlı sektörlerden kaçışı sonrası Nasdaq 100 endeksi boğa piyasasına girmişti. Wilson bu dönüşün teknolojinin geleneksel defansif sektör olduğu görüşünden kaynaklandığını, teknoloji hisselerindeki rallinin aşırı olduğunu, sağlık hizmetleri gibi bazı sektörlerin daha iyi getiri sunacağını ifade etti.

Benzer biçimde JPMorgan Stratejistleri de teknoloji sektörünün pozisyonlanma için iyi bir yer olmayacağını belirterek "Sektör, kârlılık riskleri, cazip olmayan değerlemeler gibi etkilerle güçlü performansını sürdüremeyecek" ifadelerini kullandı.

Geçen ay Microsoft, Apple ve Nvidia hisseleri en çok kazananlar olmuştu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum