Morgan Stanley: AMB’nin faiz artırımları sona erdi

blog
02.09.2023

Morgan Stanley: AMB’nin faiz artırımları sona erdi

 

Bu ay Avrupa Merkez Bankası’ndan (AMB) son bir faiz artırımı bekleyen Morgan Stanley ekonomistleri ekonomideki bozulma nedeniyle bu görüşlerinde değişikliğe gitti.

 

Morgan Stanley Avrupa Merkez Bankası’na yönelik tahminlerinde değişikliğe gitti. Kurum ekonomistleri son ekonomik göstergeler nedeniyle AMB’den bu ay yeni bir faiz artışı beklemiyor.

Jens Eisenschmidt öncülüğündeki ekonomistler paylaştıkları notta “AMB beklentimizi değiştirdik. Eylül toplantısında faiz artışlarına ara verilmesini bekliyoruz. Terminal faiz beklentimiz yüzde 3,75” değerlendirmesini yaptı. Ekonomistler daha önceki tahminlerinde Eylül’de de faiz artışı beklediklerini açıklamıştı.

Ekonomistler bu hafta açıklanan verilere göre Euro Bölgesi’nde hizmet enflasyonunun yavaşladığını, politika yapıcıların da bu ay beklemeyi tercih edebileceğini belirtti.

Ekonomistler hizmet enflasyonun yüzde 5,6’dan yüzde 5,5’e gerilemesinin çekirdek enflasyonda zirvenin görüldüğü tezini destekleyen güçlü bir faktör olduğunu bildirdi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum