NATO'dan acil toplantı talebi geldi

blog
16.11.2022

NATO'dan acil toplantı talebi geldi

 

 

NATO Sözcülüğünden yapılan açıklamada, acil nitelikli toplantının, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlığında gerçekleştirileceği bildirildi.

Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenecek toplantıda, Polonya'da iki kişinin ölümüne yol açan "trajik olayın" ele alınacağı belirtildi.

Polonya'nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne, kaynağı bilinmeyen bir füzenin düştüğü ve 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Bunun ardından Polonya Ulusal Güvenlik Komitesi acil toplanmış ve "askeri birliklerin savaşa hazır olma durumunun artırılmasına" karar verilmişti.

Birçok NATO ülkesi gelişmenin kaygı verici olduğu yönünde açıklamalar yapmış, olayın tüm boyutlarının incelenmesi ve pek çok ayrıntının açığa kavuşturulması gerektiğini belirtmişti.

 

Gerilim arttı

Rusya, Ukrayna'da geniş çaplı füze saldırıları düzenlerken; Polonya'nın Ukrayna sınırındaki bir köyüne kimin tarafından ateşlendiği bilinmeyen bir füze isabet etti, iki kişi hayatını kaybetti. Polonya, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni toplarken, Rusya Savunma Bakanlığı, Rus füzelerinin Polonya topraklarını vurduğu suçlamasını yalanlayarak, bunları 'kasıtlı bir provokasyon' olarak nitelendirdi. (HT)

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum