NATO/Stoltenberg: Ukrayna sınırında geri çekilme görmedik

blog
15.02.2022

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Ukrayna sınırlarında Rus askeri personelinin azaldığına dair bir işaret görmediklerini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov bugün yaptığı açıklamada Rusya'nın güney ve batı askeri bölgelerinde tatbikatlar kapsamında görevlerini tamamlayan birliklerin demir ve kara yoluyla bağlı bulundukları birliklere geri dönmek üzere hazırlıklara başladıklarını duyurmuştu.

 

Rusya Parlamentosu'ndan gerginliği artıran karar

NATO Genel Sekreteri Rusya'nın, Doğu Ukrayna'da ayrılıkçı bölgeleri tanıması durumunda Minsk barış süreci çerçevesinde bir siyasi çözümün de zorlaşacağını kaydetti.

Rusya'nın Duma parlamentosu Ukrayna'nın doğusundaki iki ayrılıkçı bölgenin bağımsızlığının tanınmasını yönelik kararın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderilmesini onayladı.

Bu bölgelerin bağımsız olarak tanınması Rusya'nın desteklediğini söylediği Minsk'te yürütülen barış görüşmelerini ortadan kaldırabilir.

Ukrayna'nın Donbass bölgesinde Rusya'nın desteklediği ayrılıkçı gruplar hükümet güçleriyle 2014'ten beri savaşıyor. Bölgedeki çatışmalar Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinin hemen ardından çıkmıştı. Kiev yönetimi, çatışmalarda şu ana kadar en az 14 bin kişinin öldüğünü belirtiyor.(bloomberg)

 

 

 

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum