Nebati'den marketlere indirim çağrısı

blog
05.01.2023

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına katılarak, iş dünyasına fiyat indirimi çağırısında bulundu.

Yakın dönemde çok güzel haberler de geldiğini dile getiren Nebati, dün itibarıyla, bu çağrılara Türkiye çapında faaliyet gösteren bazı zincir marketlerinin karşılık verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendiklerini belirtti. Nebati, "Fiyat sabitlemesi yapan ve çok sayıda üründe indirimlere giden bu işletmelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Buradan, tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

"Selektif kredi polotikalarını uygulamaya alarak ülke kaynaklarımızı istihdam artışı sağlayan, etkin ve verimli üretim alanlarına aktırdık" diyen Nebati, ekonomi yönetimi olarak karşılaştırları sorunların da olduğunu dile getirdi.

"Cari açığı giderek artan üretimle aşacağız"

Söz konusu sorunları, "2022 yılında cari açık artış göstermiştir. Ancak bunun da çok net bir sebebi var: Savaşla birlikte küresel enerji fiyatlarındaki astronomik yükselişler ve artış gösteren altın ithalatımız. Altın ve enerji hariç baktığımızda, cari fazlamız artarak devam ediyor" şeklinde sıralayan Nebati, cari açığı giderek artan üretim, ihracat ve turizm gelirleriyle aşacaklarını söyledi.

Sorunların birlikte aşılacağına vurgu yapan Nebati, "Biz ne diyoruz? 'Birlikten Berekete' diyoruz. Bu mücadeleyi birlikte verdiğimiz ölçüde başarılı olacağımızı biliyoruz. Yakın dönemde bu doğrultuda çok güzel haberler de geliyor. Dün itibarıyla, bu çağrılarımıza Türkiye çapında faaliyet gösteren bazı zincir marketlerimizin karşılık verdiğini büyük bir memnuniyetle öğrendik" dedi.

Nebati, "Buradan, tüm işletmelerimize benzer uygulamaları hayata geçirmeleri için de çağrıda bulunuyorum" diye konuştu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum