Neel Kashkari: Fed bu yıl en fazla 2 faiz indirimi yapacak

blog
07.03.2024

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, yılın başından bu yana gelen güçlü ekonomik verilerin Fed'in bu yıl en fazla iki kez ya da muhtemelen sadece bir kez faiz indirmesinin sinyalini verdi.

 

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari Çarşamba günü, yılın başından bu yana daha güçlü olan ekonomik verilerin, Fed'in bu yıl sadece iki veya muhtemelen sadece bir kez faiz indirimi yapmasını uygun hale getireceğinin sinyalini verdi.

Kashkari, WSJ Live'a verdiği röportajda, Fed politika yapıcılarının en son üç aylık ekonomik tahminlerini yaptıkları sırada çizdiği çeyrek puanlık faiz indirimlerinin sayısına atıfta bulunarak, "Aralık ayında iki puandaydım” dedi. Yeni tahminler, FOMC üyelelerinin yeni projeksiyonları, 19-20 Mart tarihlerinde yapılacak toplantının ardından açıklayacağı yönünde.

Kashkari, "Gelen verilerle Aralık ayına kıyasla daha fazla kesinti yapacağımı söylemek zor. Temel bir durumda Aralık ayında olduğum yerde olacağım gibi görünüyor, ya da potansiyel olarak bir daha az, ama karar vermedim" dedi.

Meslektaşlarının Aralık ayındaki medyan tahmini, bu yıl üç faiz indirimi yapılması yönündeydi; bu, Fed politika faizini mevcut yüzde 5,25-yüzde 5,5 aralığından yüzde 4,5-4,75 aralığına çıkaracaktı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum