New York Times’dan büyük iddia: Fed sert adımlar atmaya devam edecek

blog
19.10.2022

New York Times’dan büyük iddia: Fed sert adımlar atmaya devam edecek

 

Eylül ayında 75 baz puan faiz artıran ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Kasım ve Aralık aylarında da bu politikasından taviz vermeyeceğini iddia eden New York Times, enflasyonun azalmaması ve işgücü piyasalarının güçlü duruşunu devam ettirmesinden dolayı FED'in Aralık ayında yapacağı yılın son toplantısında da faiz artırmaya devam edeceğini söyledi.

 

Dolar ne kadar? Euro kaç lira? 17 Ekim 2022 güncel dolar kuru… Dolar/TL…

 

New York Times'ın yayımladığı habere göre Fed, yılın son toplantısının yapılacağı Aralık ayında da benzer bir faiz artırımı yapacak. Gazeteye göre, faiz artırım politikası diğer aylarda da devam edebilir. Haberde, “Kasım ayındaki toplantda 75 baz puan faiz artırımına gidileceği yönünde Fed üyeleri arasında tam bir anlaşma sağlandı” ifadelerine de yer verildi.

New York Times, Fed yetkililerini bu kararda ısrarcı olamalarını tetikleyen sebebin, güçlü işgücü piyasası rakamları ve hızla düşmeyen enflasyon olduğunu da belirtti.

Fed başkan yardımcısı Lael Brainard da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada , kurumun para sıkılaştırma politikalarında ısrarcı davranmaya devam edeceğini belirtmişti.

Ekim ayı başında açıklanan tarım dışı istihdam rakamları da beklenenden yüksek gelmişti. 250 bin olarak beklenen veri 263 bin olarak açıklanmıştı. Rakamların beklenenden yüksek gelmesi ve piyasanın faiz artırımlarına rağmen güçlü kalması, Fed’in Kasım ayında aynı veya daha fazla faiz artırımına gidebileceği düşüncesini ortaya çıkarmıştı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum