Norveç Merkez Bankası politika faizini açıkladı

blog
22.09.2022

Norveç faizi 2011'den beri en yüksek seviyeye çıkarttı Norveç Merkez Bankası politika faizini beklendiği gibi 50 baz puan artırdı.

 

Banka, sıkılaşma döngüsünün sonuna yaklaşıldığını belirtti. Norveç Merkez Bankası politika faizini beklendiği yüzde 2,25'e yükseltti.

 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini de 2,25'ti. Böylece faiz 2011'den beri en yüksek seviyeye çıktı. Banka faizlerin muhtemelen Kasım'da da artabileceğini bildirdi.

 

Açıklamada "Para politikasında sıkılaşmanın etkisi, Norveç ekonomisinde etkisini göstermeye başladı. Bu da daha kademeli yaklaşım olabileceğini gösteriyor" ifadesine yer verildi. Faiz artırımlarına Eylül'de başlayan Norveç sıkılaşma döngüsüne başlayan ilk gelişmiş ükelerden bir tanesi olmuştu.

 

Bugün İsviçre Merkez Bankası da politika faizini eksi yüzde 0,25'ten yüzde 0,50'ye çıkararak uzun zamandır devam eden negatif faiz dönemini kapattı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum