Nvidia hisselerinde yeni yapay zeka işlemcisi etkisi

blog
20.03.2024

Nvidia'nın hisseleri, çip üreticisinin yeni amiral gemisi yapay zeka (AI) işlemcisinin bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesinin beklendiğini söylemesinin ardından yaklaşık yüzde 2 artarak 905 dolara kadar yükseldi.

 

Nvidia'nın hisseleri, çip üreticisinin yeni amiral gemisi AI işlemcisinin bu yılın sonlarında piyasaya sürülmesinin beklendiğini söylemesinin ardından Salı günü yükseldi. CEO Jensen Huang, potansiyel olarak 250 milyar doların üzerinde bir veri merkezi pazarının peşinde olduğunu söyledi.

Nvidia hisseleri günün erken saatlerinde yaklaşık yüzde 4 oranında değer kaybetmişti. Huang ve CFO Colette Kress'in şirketin San Jose, California'daki yıllık geliştirici konferansında yatırımcıların sorularını yanıtlamasının ardından Nvidia'nın hisseleri yaklaşık yüzde 2 artışla 905 dolara kadar yükseldi. Ancak ilerleyen saatlerde tekrar düşüş göstedi.

Kress, şirketin Pazartesi günü piyasaya sürdüğü yeni AI çipine atıfta bulunarak, "Bu yılın sonlarında pazara çıkacağımızı düşünüyoruz" dedi. Huang ise, veri merkezlerini işleten şirketlerin, bunları Nvidia'nın geliştirmede uzmanlaştığı hızlandırılmış bilgi işlem bileşenleriyle yükseltmek için yılda 250 milyar dolardan fazla harcayacağını tahmin ediyor. Öte yandan, pazarın her yıl yüzde 25 oranında büyüdüğünü söyleyen Huang, "Nvidia çip üretmiyor, veri merkezleri inşa ediyor" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum