OPEC+ beklentilerin üzerinde üretimi artırabilir

blog
01.02.2022

Goldman Sachs brent petrolde fiyatın 90 dolar/varil seviyesinin üzerini gördüğü ortamda, OPEC+'ın yapacağı toplantıda piyasa beklentilerinin üzerinde bir üretim artırımına gidebileceğini savundu.

 

OPEC+'ın yapacağı toplantıda mart ayı için üretim seviyesini belirlemesi ve üretimin şubat ayına göre 400 bin varil/gün artırılmasını kararlaştırması bekleniyor.

 
 

Goldman Sachs Analistleri Damien Courvalin, Callum Bruce ve Jeffrey Currie tarafından kaleme alınan rapora göre OPEC+'ın üretimi bu toplantıda daha hızlı artırma yönünde karar alma potansiyeli var. Bununla birlikte merkez bankalarının şahin şekilde para politikalarını sıkılaştırma eğilimine girmelerinin küresel büyümeyi yavaşlatması ve talebi olumsuz etkilemesi riski de OPEC+'ın değerlendireceği faktörler olacak.

OPEC+ tarafından yapılan açıklama sonrası petrol piyasasında düşüş görüldü. ICE'de brent petrolün varil fiyatı bugün 88,13 dolar/varile kadar geriledi. Şu sıralarda düne göre 50 cent düşüşle 88,76 dolar varil seviyesinde hareket ediyor.kaynak:milliyet

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum