OPEC+'ın üretimi sabit tutması bekleniyor

blog
28.03.2023

OPEC+'ın üretimi sabit tutması bekleniyor

 

 

OPEC+, mali piyasalarda yaşanan türbülans döneminde üretim politikasında değişikliğe gideceğine dair herhangi bir işarette bulunmazken birliğin rotasını koruyacağı değerlendiriliyor.

Birliğin lider ülkelerinden Suudi Arabistan, 23 ulustan oluşan ittifakın, küresel petrol talebinde kırılgan bir toparlanma yaşadığını ve 2023 boyunca arzda istikrarın korunması gerektiğini açıkladı.

Bloomberg'in haberine göre, Pazartesi günü gerçekleştirilecek ve bakanların katılacağı çevrimiçi toplantıda mevcut pozisyonun korunması yönünde karar alınması öngörülüyor.

Delegeler, bankacılık sektöründeki karmaşanın ekonomik görünümü etkilemesi ve Rusya’ya yönelik yaptırımların arz konusunda belirsizlikler yaratmasının mevcut plandan sapmaya neden olmayacağını vurguladılar.

Bloomberg anketine katılan 14 yatırımcı ve analist de oybirliğiyle üretim politikasında bir değişikliğin gerekli görülmesi halinde acil toplantı yapma yetkisine sahip birliğin, Ortak Bakanlar İzleme Komitesi’nde değişiklik kararı çıkmayacağını tahmin etti.

Rapidan Energy Group Başkanı ve eski bir Beyaz Saray yetkilisi olan Bob McNally toplantıyla ilgili, “Birliğin dikkat çekecek davranışlardan uzak ve gözlerini açık tutacaklarını düşünüyorum. Kota politikasını ayarlamak şöyle dursun 4 Haziran’dan önce bakanlar toplantısı yapılması yönünde bir tavsiyeyi tetikleyecek herhangi bir kesin sonuca varmak için bile henüz çok erken” değerlendirmesinde bulundu.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum