Otokar 130 milyon euroluk ihale kazandı

blog
17.10.2023

Otokar 130 milyon euroluk ihale kazandı

 

Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. (OTKAR), Avrupa ülkesinin açmış olduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımına ilişkin ihaleyi kazandığını duyurdu.

 

Şirketten Kamuya Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin bir Avrupa ülkesinin açmış olduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımına ilişkin ihaleye 23 Kasım 2022 tarihinde teklif verdiği ve ihalenin kazanıldığının kendilerine bildirildiği belirtildi. Sözleşme görüşmeleri sonuçlanan ihalenin sözleşmesinin 18 Ekim 2023 tarihinde imzalanacağı dile getirildi.

Açıklamaya göre, toplam sözleşme bedeli yaklaşık 130 milyon euro olup, sözleşme 6x6 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç alımı ile bu araçların bakım ekipmanları ve eğitim hizmetlerini kapsıyor.

Sözleşme, gerekli resmi makam onaylarının alınması sonrası, teminat mektubu işlemlerinin tamamlanması ve avans ödemesinin yapılmasını takiben yürürlüğe girecektir. Sözleşmeye konu teslimatların 2024 yılı ikinci yarısında başlaması ve 2025 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum