Pakistan Devlet Varlıklarını Acil Satışa Çıkardı

blog
25.07.2022

Pakistan hükümeti temerrüde düşmemek gerekçesiyle devlet varlıklarını yabancılara acilen satacak

 

Süreçle ilgili tüm prosedür ve kontrolleri kaldıran kararname, mahkemelerin devlet varlıklarının yabancılara satışına dair davaları kabul etmesini de yasakladı. BAE, mayıs ayında İslamabad'ın önceki kredilerini geri ödeyememesi nedeniyle nakit yardımında bulunmayı reddetmiş ve bunun yerine Pakistan şirketlerinin yatırıma açılmasını istemişti.
 
Tarihinin en büyük ekonomik krizi yüzünden halk ayaklanması çıkan Sri Lanka'dan sonra iflas bayrağını çekmesi olası ülkeler listesinin başını çeken Pakistan'da federal hükümet, temerrüde düşmekten kurtulmak için devlet varlıklarının yabancı ülkelere acil satışına karar verdi.
 
Süreçle ilgili tüm prosedürleri atlamasına izin veren ve ilgili 6 kanunun uygulanabilirliğini içeren düzenleyici kontrolleri kaldıran bir kararname çıkaran hükümet, arazi alımıyla ilgili il yönetimlerine bağlayıcı talimatlar verme yetkisi de edindi.
 

Kararnameyle hükümet, mahkemelerin devlet şirketlerinin varlıklarının ve hisselerinin yabancı ülkelere satışına karşı herhangi bir şikayet ve dava başvurusunu kabul etmesini de yasakladı.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum