Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca’dan Açıklama

blog
20.07.2022

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Karaca, "Vatandaşlar pazar ve marketleri gezsin. Marketteki salkım domates 22-25 lira, pazarlarda 15-10 lira" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Ali Karaca, semt pazarları ile market fiyatları arasında ciddi fark olduğunu belirtti.
 
 
Karaca, taze meyve ve sebzenin tek adresinin semt pazarları olduğunu söyledi.
 
 
Vatandaşlara pazar ve marketleri gezmelerini öneren Karaca, "Aradaki fiyat farkı dağlar kadar. Bugün marketteki salkım domates 22-25 lira, pazarlarda 15-10 lira. Markette tarla domatesi 18-20 liraya satılırken, pazarda 6-7.5 lira, 8 lira. Bakın vatandaşın, 5 kilo domates alınca, sadece domatesten 50 lira karı oluyor.
 
Salatalığı, patlıcanı, biberi, meyvesini de koyunca, vatandaşın cebinde pazardan alışveriş yapması halinde 300 lira kalacak. Ama marketler cadde ve sokak aralarına kadar girdiği için vatandaş işin kolayını tercih etmek için hemen markete gidiyor. Oysa ki markete gitmeden pazar fiyatlarına baksınlar" dedi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum