Pekin yönetiminden piyasaya moral veren destek

blog
16.03.2022

Çin, yatırımcıların gayrimenkul piyasasında yavaşlama, yurtdışında halka arz ve internet şirketleriyle ilgili düzenlemeler gibi konularda endişelerini gidermek amacıyla finansal piyasaları ve ekonomik büyümeyi destekleme politikalarına bağlılığını teyit etti.

Şinhua’nın haberine göre Çarşamba günü yapılan ve ekonomi yönetiminin katıldığı toplantıda para politikasının ilk çeyrekte ekonomik destekler kapsamında oluşacak ihtiyaçlar konusunda proaktif olması ve kredilerin de orantılı şekilde büyümesi kararı alındı.

Finansal İstikrar ve Gelişim Komitesi toplantısı tüm ekonomi politikalarından ve finansal risklerden sorumlu Başkan Yardımcısı Liu He başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Komite toplantısı yapılan açıklamada inşaat şirketleri için oluşabilecek riskleri önleyici ve çözüm getirici yeni politikalar üzerinde çalışma ve oluşturma kararı alındığı belirtilerek bu politikaların Çin’in yeni bir gelişim modeli oluşturmasına yardımcı olma özelliği taşıyacağı da vurgulandı.

 

Halka arzlara destek

Toplantıda Çin hükümetinin her türden yurt dışı halka arzının de desteklediğinin altı çizilirken Çin ve ABD’deki düzenleyici kurumların Çinli şirketlerin ABD’de listelenmesi konusunda pozitif ilerlemeler kaydedildiği ve detaylı bir koordinasyon planı üzerinde çalışıldığı kaydedildi.

Toplantı sonrası yayımlanan rapor otoritelerin internet şirketleriyle ilgili düzenleme çalışmalarını da hızla tamamlayarak “standart, açık ve öngörülebilir” bir düzenleme uygulaması gerekliliğine dikkat çekildi. Komite platform ekonomilerinin sağlıklı ve istikrarlı gelişimini kolaylaştırıcak kararlar alınması çağrısına da yer vererek bu platformların küresel rekabetçiliğinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum