Peru Merkez Bankası faiz artırdı

blog
10.12.2021

Peru Merkez Bankası, enflasyonun hedef üst sınırına ulaşması ve ekonominin hızlı bir şekilde büyümesiyle faiz oranlarını art arda beşinci ayda da artırma kararı aldı. Politika faizini yüzde 2,5’e çıkaran banka, böylece salgın sonrasında uygulanan bütün faiz indirimlerini geri almış oldu.

Latin Amerika’daki diğer bankalar da enflasyon baskısı ve ekonomik toparlanmanın devam etmesiyle faiz artırımlarını sürdürüyor. Brezilya bu hafta 150 baz puanlık bir faiz artırımı gerçekleştirirken daha fazla artırımın yolda olduğunun mesajını verdi.

Brezilya Merkez Bankası'nın politika yapıcıları Mart ayından bu yana borçlanma faizini 725 baz puan artırarak büyük ekonomiler arasında en fazla artırım yapan ülke oldu.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, para politikasında önemli ölçüde sıkılaşmanın devam etmesinin uygun görüldüğü belirtti. Merkez Bankası, enflasyon projeksiyonlarındaki artış ve uzun vadede piyasaya yönelik artan risklere yönelik öngörüsünün de altını çizdi.

Kaynak: Bloomberg

 

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum