Petrol Fed sonrası yükselişte (21 Mart 2024)

blog
21.03.2024

Petrol, Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmeyi planladığının sinyalini vermesinin ardından değer kazandı, bu da risk iştahını arttırdı.

 

Brent, Çarşamba günü aşırı alım bölgesine girdikten sonra yaklaşık bir ayın en büyük düşüşünü takiben varil başına 87 dolara yükseldi. ABD ham petrolü 82 dolara yakındı. Fed yetkilileri Çarşamba günü politikayı sabit tuttuktan sonra bu yıl üç faiz indirimi öngörüsünü korudu.

Bu arada ABD'nin ülke genelindeki ham stokları 1,95 milyon varil düşerek ikinci haftasında beş yıllık mevsimsel ortalamanın altında kaldı. Benzin stoklarında da beklenenin üzerinde bir düşüş görüldü.

ING Grup NV Emtia stratejisi başkanı Warren Patterson, "Petroldeki yükselişin gücünün tükendiğine dair işaretler olsa da, petrol ve daha geniş piyasalar, Fed'in bu yıl üç faiz indirimi öngörüsünü yinelemesini bir miktar rahatlattı" dedi. Yine de kalıcı enflasyon beklentilerinin uzun vadede petrol için olumsuz bir etki yaratması gerektiğini söyledi.

Bu web sitesinde yer alan bilgi, fikir ve yorumlar yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Detaylı bilgi için, sorumluluk reddi beyanı hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz. Kabul ediyorum